Γιώργος Γουγουδής, Φυσικοθεραπευτής

 

O κος Γεώργιος Γουγουδής είναι φυσικοθεραπευτής και το ιατρείο του βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο.

Ειδικευέται στα νευρολογικά νοσήματα, όπως αποκατάσταση εγκεφαλικού επεισοδίου, ημιπληγία, τετραπλγία, M.S,νευρίτιδες, νόσος του Parkinson κ.α.
Στα αναπνευστικά νοσήματα:
 α) του περιοριστικού τύπου νοσήματα όπως μεταγχειριτική αντιμετώπιση, πνευμονεκτομών, λοβοτομών κ.α
β) αποφρακτήκα νοσήματα όπως Χ.Α.Π, άσθμα, βρογχήτιδες, προωρότητα νεογνών, κ.α. Αναλαμβάνει επίσης ορθοπεδικά νοσήματα όπως: κινητοποιήση από κατάγματα, μετά από κατάκλιση, οσφυαλγίες, αυχενικά, θλάσεις, τραυματισμοί μυοσκελετικού κ.α.
Επίσης ρευματικά νοσήματα, αρθρίτιδες, πρόληψη παραμορφόσεων κ.α.
Με λίγα λόγια αναλαμβάνει:
 
1) Κάθε κινητικό πρόβλημα
2) Κάθε αναπνευστική δυσλειτουργία
3)Κάθε σύνδρομο πόνου
Τέλος, έχει μακρόχρονη κλινική εμπειρία στην κινητική αποκατάσταση, στο βελονισμό,  στην αναπνευστική φυσικοθεραπεία.
Ποιος είναι ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή;
Ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή δεν ταυτίζεται με αυτόν του ιατρού σε καμία περίπτωση. Ο γιατρός είναι αυτός που θα κάνει την διάγνωση ή το χειρούργο ή θα συνταγογραφήσει τα φάρμακα του ασθενή. Ενώ ο φυσικοθεραπευτής α χρησιμοποιήσει ειδικές τεχνικές και μεθόδους και φυσικά θεραπευτικά μέσα για να αποκαταστήσει και να ανακουφίσει τον πάσχοντα.
Τι γίνεται σχετικά με τα οικονομικά ζητήματα;
Τα οικονομικά δυστυχώς δεν είναι καθόλου αισιόδοξα. Μετά την ενοποιήση των ασφαλιστικών ταμείων η κατάσταση έχει χειροτερεύσει πολύ. Αρκετοί από τουσ συναδέλφους δεν άντεξαν τα οικονομικά βάρη που έχει σήμερα το φυσικοθεραπευτήριο και αναγκάστηκαν να το κλείσουν. Άλλοι προσπαθούν να επιβιώσουν μέχρι να συνταξιοδοτηθούν.
Αυτό το νέο σύστημα υπολογισμού των αμοιβών του ενιαίου ταμείου, το λεγόμενο “Clawback” και “Rebate” είναι τόσα έντεχνα και σκόπιμα μπερδεμένο έτσι ώστε να είναι περίπλοκο και για τους λογιστές. Δηλαδή πολλές φορές δουλεύουμε χωρίς να είναι ξεκάθαρη η αμοιβή μας και πολλ΄΄ες φορές να έχουμε αντί για κέρδος ζημία.
Ο εξοπλισμός του φυσικοθεραπευτή πόσο κοστίζει;
Η διατήρηση του εξοπλισμού ενός φυσικοθεραπευτηρίου είναι ακριβότερη από παλιά. Οι ασφαλιστικές εισφορές μας αυξήθηκαν και πολλοί από τους συναδελφους αδυνατούν να πληρώσουν. Το μέλλον του κλάσου είναι αβέβαιο. Αυτή είναι η πικρή ποραγματικότητα. Οι Έλληνες φυσικοθεραπευτές είναι οι χειρότερα  αμοιβόμενοι από τους υπόλοιπους στην ευρωπαϊκή ένωση.