Τι να αποφύγετε όταν επισκεφθείτε μια μαμά με νεογέννητο

Αν και η γέννηση ενός μωρού είναι δύσκολη και σε κάποιες ιδιάζουσες περιπτώσεις επικίνδυνη, ο πόνος γρήγορα αντικαθίσταται από την ευτυχία που ήρθε με επιτυχία στη ζωή ένα νέο μικρό πλασματάκι.

Τι να αποφύγετε όταν επισκεφθείτε μια μαμά με νεογέννητο

«Το όνομά μου είναι μπέμπα και πριν με επισκεφτείς στο σπίτι θέλω να ξέρεις κάποια πράγματα!»

Οι νέες μητέρες, έχουν ανάγκη απλά να τις εκτιμήσετε πιο πολύ και να καταλάβετε τι πραγματικά περνάνε. Οι ορμόνες είναι λίγο τρελές στις νέες μητέρες, έτσι είναι σημαντικό να κατανοείτε τα συναισθήματα τους. Έτσι, αν έχετε μια φίλη ή μία συγγενή που έχει μόλις γεννήσει ένα νεογέννητο μωρό, τότε θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές για να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα συνηθισμένα λάθη που γίνονται κατά την επίσκεψη σε μια νέα μαμά.

Εάν επισκέπτεστε μια νέα μαμά να θυμάστε ότι δεν ισχύουν οι συνήθεις κανόνες και εσείς θα πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα της, φέρνοντας ένα σπίτι μαγειρεμένο φαγητό ή ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να χρειάζεται. Μην περιμένετε μια νέα μαμά να ειναι η «παρέα» που ήταν πριν τη γέννηση του παιδιού της. Δώστε της χρόνο! Αφήστε τη να χαλαρώσει και απλά κρατήστε της συντροφιά.

Δίνοντας σε μια νέα μαμά «συμβουλές» ίσως είναι ένα από τα πιο μεγάλα λάθη που μπορεί να κάνετε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι την κάνετε να νιώθει περισσότερο εκνευρισμένη και ενοχλημένη. Κρατήστε όλα όσα σκέφτεστε για τον εαυτό σας και μόνο σας και περιμένετε εκείνη να ζητήσει συμβουλές από εσάς αν χρειαστεί, και όταν το κάνετε απλά δώστε την πιο απλή και την πιο σύντομη απάντηση χωρίς να γίνετε κουραστική.

Ακόμη ένα λάθος που πρέπει να αποφεύγεται είναι να υπάρχουν πάρα πολλοί επισκέπτες στο σπίτι, ειδικά όταν η νέα μαμά έχει βιώσει μια πολύ τραυματική εμπειρία της γέννας. Προσπαθήστε να προγραμματίσετε τις επισκέψεις σας, ζητώντας πάντα την άδεια από τη νέα μαμά αλλά και για το πότε μπορείτε να πάτε. Μην ξεχνάτε, τώρα είναι νέα μαμά, κοιμάται και ξυπνάει ανάλογα με το πρόγραμμα του μωρού.

Αποφύγετε τις ερωτήσεις όπως, «Κοιμήθηκες καλά;», «Πώς τα πας;», «Συνήθισες το μωρό;», «Θηλάζεις;». Ελάτε τώρα… ξέρετε ότι δεν κοιμάται. ξέρετε ότι δεν έχει ακόμη συνηθίσει, ξέρετε ότι προσπαθεί να θηλάσει… Αφήστε τη να ανοίξει εκείνη την κουβέντα.

Μην κάθεστε για πολλές ώρες στο σπίτι, μία ώρα ειναι αρκετή για να τη δείτε να πείτε τα νέα σας και να την αφήσετε να χαλαρώσει. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να σας πει να φύγετε από διακριτικότητα και από ευγένεια. Οπότε, καλό θα είναι να έχετε εσείς το μυαλό σας στην ώρα.

Αν αποφύγετε αυτά τα λάθη, τότε σίγουρα θα γίνετε ο πιο αγαπητός επισκέπτης που είχε ποτέ.

Πηγή:  www.mothersblog.gr