Με την «αύρα» του Γκάλη και σύσσωμο τον Αρη, το φιλικό για τον Δημήτρη…

Σύσσωμος ο Αρης, ΚΑΕ, ΠΑΕ, τμήματα του Ερασιτέχνη, αλλά και αρκετοί οπαδοί βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (20/2) στο Αλεξάνδρειο για το φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τον . Κεντρικό πρόσωπο ο οπαδός των κίτρινων Δημήτρης, για τον οποίο έγινε αυτή η προσπάθεια προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά ο ίδιος και οι οικογένεια του, μετά το σοβαρό τροχαίο που του συνέβη πριν από τρία χρόνια.

Για την ιστορία ο Αρης επικράτησε με σκορ 96-52, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Βασίλη Χρηστίδη με 17 πόντους. ενώ 16 είχε ο Μπελ, και 14 ο Τζόουνς.  είχε απόντα τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος βρίσκεται με την εθνική Ανδρών, για τις τελευταίες υποχρεώσεις της  για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Θεατής της αναμέτρησης από τον πάγκο της ομάδας, για προληπτικούς λόγους, έμεινε ο Διαμαντής Σλαφτσάκης.

Το φιλικό τίμησε με την παρουσία του θρύλος του Αρη και του ελληνικού αθλητισμού, Νίκος Γκάλης, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη και στον Ερμή Λαγκαδά που δέχθηκαν να παίξουν, σε όλο τον κόσμο που είναι εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να βοηθάμε κόσμο και παιδιά, όχι μόνο αυτούς που είναι στον Άρη, αλλά γενικά. Εγώ προσωπικά προσπαθώ όσο μπορώ να συμμετέχω και να βοηθάω. Δεν είναι οπαδικό το θέμα εδώ, είναι ανθρώπινο».

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ δέχτηκε ασφυκτικό… μαρκάρισμα, από μικρούς και μεγάλους σε ηλικία φιλάθλους του Αρη, για φωτογραφίες και αυτόγραφα, με τον ίδιο να μην αρνείται τη χάρη σε κανέναν! Φτάνοντας στο γήπεδο τον υποδέχτηκαν οι διοικούντες την ΚΑΕ Αρης, με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Δημήτρη Γουλιέλμο. Ο Γκάλης, με τη σειρά του, χαιρέτησε με θέρμη έναν -έναν τους καλαθοσφαιριστές και τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Καστρίτη. Παρούσα στις κερκίδες του Παλέ Ντε Σπορ ήταν σύσσωμη, επίσης, η ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου, όπως και αθλητές από άλλα τμήματα της «κίτρινης» οικογένειας.

Δίπλα στον Γκάλη, στην πρώτη σειρά των επισήμων καθόταν ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Δημήτρης Γουλιέλμος και ο πρόεδρος και πρώην συμπαίκτης του Χάρης Παπαγεωργίου.

Επίσης στο Παλέ βρέθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές του Άρη (μεταξύ των οποίων οι Κουέστα, Βέλεθ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος), αλλά και οι Σάββας Παντελίδης με τον τεχνικό διευθυντή Ντίνο Διαμαντόπουλο.

Να σημειώσουμε ότι οι παίκτες του Ερμή Λαγκαδά φορούσαν μπλουζάκια   με τη φράση «Δημήτρη γερά και γρήγορα κοντά». Εξάλλου να τονίσουμε ότι μπορεί το γήπεδο να μην γέμισε, ωστόσο τα περισσότερα από τα εισιτήρια είχαν πωληθεί από κόσμο που ήθελε να βοηθήσει, αλλά δεν μπόρεσε να βρεθεί τη συγκεκριμένη ώρα και μέρα στο γήπεδο.

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 45-22, 69-38, 96-52.

Άρης (Καστρίτης): Τζόουνς 14, Κάιζερ 8, Τολιόπουλος 11, Βεργίνης 5, ΦΛιώνης 4, Μπελ 16, Βουλγαρόπουλος 6, Νταλό, Χρηστίδης 17, ΜακΓκι 6, Χάρις 6, Αγγέλου 3.

Ερμής Λ. (Αγγέλης): Μήνου 2, Αλτίνης 5, Μάρουσιτς 12, Τσιρογιάννης 10, Παπαπασχάλης, Νώτης 5, Παρίτσης 2, Καμπέρης, Πλιούκας, Γκαμούρας 13, Χριστοδούλου, Πιλκούδης 3, Κωνσταντινίδης.

Δηλώσεις:

Δημήτρης Γουλιέλμος: «Σε όσους είναι εδώ με την καρδιά τους να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Οι ομάδες δεν κρίνονται μόνο από τους τίτλους και αυτούς μας τους χάρισε απλόχερα ο Νίκος Γκάλης» είπε αρχικά ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης αναφερόμενος και στην παρουσία του Νίκου Γκάλη.

Και συνέχισε: «Οι ομάδες κρίνονται από το μέγεθος της ιστορίας τους και πως κρατάνε ψηλά τη φανέλα και τη σημαία τους. Ο Άρης επιβεβαιώνει σήμερα ότι είναι μια οικογένεια και δεν ξεχνάει τα μέλη της. Για τον Δημήτρη σήμερα και για πάντα».

Γιώργος Βαλεριάνος: «Ο αθλητισμός ενώνει και πραγματικά μπορεί να προσφέρει σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε την στήριξη μας στον Δημήτρη, να του ευχηθώ να είναι γρήγορα κοντά μας, δυνατός όπως παλιά».

Μανώλης Τζανακάκης: «Όταν ένας δικός μας άνθρωπος δίνει μια δύσκολη μάχη, όλος ο οργανισμός που λέγεται Άρης είναι δίπλα του. Και εμείς όλοι. Με αυτή μας την κίνηση προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε και να του περάσουμε το μήνυμα πως θα βγει νικητής από αυτή την μάχη. Του ευχόμαστε καλή δύναμη για να είναι γρήγορα κοντά μας. Μητσάρα κράτα γερά!».

Διαμαντής Σλαφτσάκης: «Εύχομαι να την δει την σημερινή εικόνα ο Δημήτρης. Πάνω από όλα είμαστε αθλητές και μετά παίκτες. Αυτή εδώ η κίνηση αναδεικνύει για άλλη μια φορά το μεγαλείο του Αρη. Ευχόμαστε να είναι σύντομα κοντά μας. Σαν αθλητές εμείς θα κάνουμε ότι παραπάνω μπορούμε για να βοηθήσουμε».

Χάρης Παπαγεωργίου: «Το έχω πει κατ’ επανάληψη ότι ο Άρης είναι κάτι μεγαλύτερο από αθλητικός σύλλογος. Είναι ένας μεγάλος οργανισμός ο οποίος στο πλαίσιο των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει προσπαθεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύλλογο. Βέβαια η περίπτωση του Δημήτρη είναι ξεχωριστή. Βλέπετε ότι όλος ο Άρης, από ΚΑΕ, ΠΑΕ, ΑΣ αλλά και απλούς φιλάθλους είναι εδώ για να βοηθήσουμε όλοι μαζί ένα παιδί το οποίο βρίσκεται σε δύσκολη θέση».

Εκ μέρους του συνδέσμου οπαδών Super 3 μίλησε ο νομικός Νίκος Πάσχος: «Καλησπέρα σε όλους και σας ευχαριστούμε πολύ. Είναι παρούσα εδώ στο γήπεδο και η αδερφή του Δημήτρη. Από όλους τους συνδέσμους ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν οικονομικά και ηθικά, τον κ. Γκαλη τον κ. Αλεξιάδη, όλους. Η βοήθεια δε σταματάει εδώ, θα συνεχιστεί.

Γίνεται αγώνας για τον Δημήτρη που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας μετά από ένα τροχαίο ατύχημα. Θα είμαστε παρόντες εμπράκτως και η κοινωνική παρουσία του συνδέσμου θα είναι εκεί σε όσους το έχουν ανάγκη».

Γιάννης Καστρίτης: «Ήταν ένα φιλικό για ιερό σκοπό. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια και στους εμπνευστές και σε αυτούς που υλοποίησαν τη σημερινή διαδικασία. Είδαμε την ενότητα του Άρη, πολλά τμήματά του ήταν εδώ, ο κόσμος για τέτοιο παιχνίδι έδωσε δυναμικό παρόν. Το σημαντικότερο ακόμα και από την υλική βοήθεια είναι να δώσουμε όλη την θετική μας ενέργεια ώστε ο Δημήτρης όπως όλο το γήπεδο φώναζε σήμερα, να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας και υγιής. Να είναι δυνατός».

Για την γνωριμία του με τον Νίκο Γκάλη είπε: «Η παρουσία του Νίκου Γκάλη σε αυτό το γήπεδο είναι κάθε φορά ένα τεράστιο γεγονός. Η φανέλα του κοσμεί την οροφή του γηπέδου. Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει για τον Άρη ο Νίκος Γκάλης. Ακόμα και οι ξένοι ρωτάνε, μαθαίνουν… Η παρουσία του και μόνο ήταν κορυφαίο γεγονός. Είμαι πολύ μικρός για να μιλήσω εγώ για τον Άρη, τον κόσμο του και τους θρύλους του Άρη, όπως ο κόουτς Ιωαννίδης και ο Νίκος Γκάλης. Χαρά, τιμή και μακάρι όλοι μας να φανούμε αντάξιοι της παρουσίας μας εδώ. Να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό και να μπορέσουμε να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι, μεγάλο ή μικρό, στην προσπάθεια συνέχισης όλου αυτού που έχει γίνει στην ιστορία του Άρη».

Πηγή: www.to 10.gr

Κείμενο: Αλέξανδρος Κωτάκης