Κριτική για το βιβλίο «7 – Veni Vidi Vici», της Ελισσάβετ Πιτσινή

7 – Veni Vidi Vici, της Μαριάννας Φλώρου.
7 υπέροχα διηγήματα που θα σε ταξιδέψουν σε μοναδικούς και ιδιαίτερους κόσμους.  7 ιστορίες για τον πόνο, τον έρωτα, την επιθυμία, το λάθος και το σωστό.
Αγάπησα τον τρόπο γραφής της συγγραφέως, τη μοναδικότητα των κειμένων της και το τέλος των ιστοριών, που ήταν αναπάντεχο! Είναι ρεαλιστικές, όμορφες ιστορίες που θα σε κάνουν να ταυτιστείς με κάποιους χαρακτήρες, που θα σε γεμίσουν θετικά ή αρνητικά συναισθήματα και που, ίσως, στο τέλος να σε κάνουν να αναρωτηθείς τι θα έκανες και εσύ, αν ησουν στη θέση των ηρώων.
Διαβάζεται εύκολα και γρήγορα και κάθε ένα διήγημα θα μπορούσε άνετα να ήταν κομμάτι της καθημερινότητας μας. Η σκέψη μου, τελειώνοντας το βιβλίο, είναι πως θα ήθελα ένα μυθιστόρημα από τη συγκεκριμένη συγγραφέα γιατί μου άρεσαν όλες οι ιστορίες σε σημείο που δεν ήθελα να τελειώσουν! Πραγματικά μπράβο για την αξιόλογη δουλειά!
  Αποσπάσματα από το βιβλίο:
“Εφτά δυνατές γροθιές για να πεις σε κάποιον πόσο τον αγαπάς πριν τον χάσεις”
“Σε κοιτάω όταν κοιμάσαι αφού ξέρω πως θα ξυπνήσεις. Ο ύπνος είναι τόσο γλυκός στον άνθρωπο – τα κλειστά βλέφαρα ζωγραφίζουν την απόλυτη παράδοση, την εξαφάνιση της άμυνας. Δεν είσαι έτοιμος για καμία μάχη και το κάστρο σου έχει γίνει πυργισκος στην άμμο.”