Κριτική για το βιβλίο «Κοράκι σε άλικο φόντο», της Ελισσάβετ Πιτσινή

Κοράκι σε άλικο φόντο του Ελευθερίου Κεραμίδα. (Εκδόσεις Mamaya)
Είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας των Γιων της Στάχτης, σε αναθεωρημένη έκδοση. Όσοι έχετε το βιβλίο από τις εκδόσεις Πατάκη να ξέρετε πως δεν έχει προστεθεί κάτι, αλλά έχουν γίνει διορθώσεις.
Δεν ξέρω αν θα γίνω υπερβολική, όμως πιστεύω πως είναι ένας εξαιρετικός συγγραφέας γιατί το βιβλίο είναι επίσης εξαιρετικό. Ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει κυριολεκτικά έναν ολόκληρο κόσμο, τους έχει χωρίσει σε λαούς, έχει υπέροχα δομημένη κάθε αυτοκρατορία που λες πως πραγματικά υπάρχει αυτός ο κόσμος, απλά δεν έχει τύχει να τον γνωρίσεις!
Υπέροχη γραφή, εξαιρετική πλοκή και δυναμικοί χαρακτήρες με ενδιαφέρον! Στις πρώτες σελίδες φοβήθηκα λίγο γιατί το βιβλίο έχει πολλά ονόματα, όμως έτσι όπως εξελίσσεται η πλοκή σε βοηθά να συγκρατησεις ονόματα και γεγονότα, οπότε δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Επιπλέον ο συγγραφέας στο τέλος του βιβλίου έχει φροντίσει να βάλει ευρετήριο των ονομάτων και των πλασμάτων που αναφέρονται, καθώς και το χάρτη από τον κόσμο που δημιούργησε.
Στο βιβλίο θα βρείτε και μάγους χωρίς όμως να είναι οι κλασσικοί μάγοι που όλοι έχουμε στο μυαλό μας, παρουσιάζονται περισσότερο σαν αλχημιστες… Εκτός από τους ήρωες του βιβλίου, θα δείτε και κάποια πλάσματα με ειδικές ικανότητες, μια γυναικεία αφήγηση που φαίνεται να ξέρει τα πάντα, χωρίς να μας αποκαλύπτει ποια ή τι είναι. Μου άρεσε πολύ η γραφή, η πλοκή, ο κόσμος που έφτιαξε ο συγγραφέας και που κάθε χαρακτήρας ήταν ξεχωριστός. Το βιβλίο έχει ωραίες σκηνές μάχης, χωρίς περιττές περιγραφές, και δίνεται μεγάλη βάση στα συμφέροντα και στις αιτίες μιας σύγκρουσης. Το ενδιαφέρον υπάρχει μέχρι και το τέλος.
Ειμαι πολύ χαρούμενη που διάβασα αυτό το βιβλίο. Ειμαι σίγουρη πως όσοι αγαπάτε τα βιβλία φαντασίας θα το λατρέψετε και θα το εκτιμήσετε όπως πολύ σωστά του αξίζει. Πραγματικά μπράβο στο συγγραφέα για την εξαιρετική δουλειά που έκανε! Φαίνεται πως έχει ψάξει και έχει αφιερώσει χρόνο για αυτό το αποτέλεσμα. Μην το χάσετε, αξίζει!